Миналия вече петък, си хванах влака и поех към Уелс. С малко перипети по пътя но се добрах до мястото което беше като нарисувано. Cаer Beris на река Irfon приток на Tay ако не се лъжа. Идеята на пътуването ми до там беше да се явя на изпит за сертификат за инструктор по риболов - AAPGAI(Association of Advanced Professional Game Angling Instructors) за тези от вас които не са запазноти- може да разгледате тук-
http://www.aapgai.co.uk/. В петък имах практически изпит а в събота писмен изпит и интервю. Писмения изпит беше изключително интересен и се справих доста добре , като не успях да отговоря само на един въпрос от 19. На кастинга явно също съм се справил добре защото минах изпита и вече съм сертифициран инструктор -което да си призная честно си е сбъдната мечта. Надявам се до Нова година да успея да си направя и сайт -защото имам доста свежи идеи, които искам да развия ! Пролетта ще се явя и за да взема сертификат за връзване на мухи- което съм почти убеден че ще е по лесно от кастинга. Запознах се със страхотни хора -един изключиително добър кастингист руснак -Алекс Титов, който много ми помогна в подготовката и ми разкри доста тайни в кастинга. Тези три дни на реката бяха наистина като сън - от сутрин до вечер се замяташе и се даваха практически съвети от хора които са посветили живота си на това. На реката си се разиграваше междузвездна война като имаше и доста двуръчни изпълнения спиращи дъха! Риболова също присъстваше макар и повечето хора да наблягаха на замятането защото все пак за това сме се събрали. В реката имаше балканки и липани с приятни размери. Сьомга също. Хванах първата си сьомга даже не една а три - но бяха малки новоизлюпени по 24-25 см. Невероятно красиви и борбени рибки грижливо върнати обратно във водата по най бързия начин. Ще добавя и малко снимки когато ми пратят но всичко ще излезе на яве до дв- три месеца да се надяваме, че ще стане както го мисля.
Ето няколко свободно избрани снимки да придобието представа, чакам от един приятел да ми прати снимките по време на изпита каза че има няколко добри каста.

Ето това е хотела, в който бяхме отседнали

Реката

и една рибка ...

Ще се радвам да помогна на всеки желаещ да си подобри кастинга. Лятото ще направим едно у-ще, но има време... Това е за сега приятели, наистина съм щастлив тези дни- ходете за риба, ходете да замятате, връзвайте мухи защото колкото повече толкова повече !
Поздрави !