Лепене на подметка на обувки за газене

От глава до пети - екипиран бъди. Ревюта, мнения и полезни съвети.

Лепене на подметка на обувки за газене

Мнениеот pbalinov на Нед Сеп 13, 2009 12:20 am

Здравейте пак :-)

Имам нужда от експертен съвет за обувките. Гледам че подметката е почнала леко да се разлепя. Искам да я залепя, за да не се отлепи съвсем. Въпросът ми е какво лепило да ползвам? Честно казано нямам идея.

Благодаря,
Пламен
Аватар
pbalinov

Re: Лепене на подметка на обувки за газене

Мнениеот Markony_RS на Вто Сеп 15, 2009 6:51 am

Търсиш на Bison някой по-голям щанд.Аз пазарувам от Мс.Бриколаж.Има 3 вида лепила които ти вършат работа.Уnиверсално водустойчиво-4 лв,Течна подметка-14лв и Лепило за басейни и дющеци -9 лв.Според материала на подметката прецени кое да земеш.Само течната подметка може да се напластява за обем...примерно за пълнене на дупка.Отделно има лепила специално за филц,но пак чети отзаде дали е Waterresistant.
Markony_RS

Мнениеот pbalinov на Вто Сеп 15, 2009 10:20 am

Тъкмо се бях отчаял :-) Щях да поръчвам някакви китове от чужбинско. Мерси много за информацията!!!
Аватар
pbalinov

Мнениеот Jeeves на Вто Сеп 15, 2009 11:58 am

тия лепила са ок, пробвай ги, обаче за да фанат яко е хубаво да се обработят повърхностите а тва предполага да ги свалиш изцяло ходилата и дори тогава пак ше е временно решение и не много надеждно, лошото е ако го установиш по средата на риболова :-x за целта си зимаш една ролка от тоя сивия скоч дето е с неква армираща мрежа и термоустойчив - има го у сека железария, слагаш си го в багажника и като ти се разподнат цървулите на реката омотаваш ги и си ловиш, нема да си много модерен ама може така да караш поне известно време :D
п.п.
кат почнат да падат ходилата работата отива към нови галоши, и аз карам докат не се разпаднат напълно ама на края само се спъваш и мое се очистиш а не си струва за 100 лева
Jeeves

Мнениеот Markony_RS на Вто Сеп 15, 2009 4:07 pm

Ти остай,ами в неделя катарамата на гащеризона дето се закопчава на последната връзка да вземе да пререже връзката ималко по малко се изнизала.По едно време водорасло ми събу и ми взе обувката...че далдисвах да си я търся.....срам...
Markony_RS

Мнениеот pbalinov на Чет Сеп 17, 2009 3:18 pm

Еее, то като ти го каже някой изглежда очевидно :) Имам такъв скоч. Сега съм оставил обувките да изсъхнат наистина добре. После ще почистя и ще пробвам да лепя.

Пък както казва Markony - има и по-сериозни проблеми :oops:
Аватар
pbalinov

Мнениеот vesko на Пет Сеп 18, 2009 3:08 pm

С универсалното лепило на Бизон/голямата кутия/,което си е чист хелметекс,но под друго име,аз си подновявам редовно кечетата на обувките за газене.Парче велтър или тънък мокет без основа издържат поне двайсет активни риболова,а два слоя .... :lol: :lol: :lol:
Успех !
Веско
Аватар
vesko

Мнениеот Markony_RS на Пет Сеп 18, 2009 8:58 pm

Ми по принцип за филц дават лепилото да е по- адхезивно,старата Прома мисля че беше,сегашния хелметекс е подобно,но кафяво.Тия дето ги писах са безцветни.
Markony_RS

Мнениеот Чичо Док на Пет Сеп 18, 2009 10:23 pm

pbalinov
Пламене за коя фирма и модел казваш че са се разлепили и много ли си са експлоатирани обувките.
Само филца ли е отлепен или и канта над него.
memento mori ...
--------------------------------
Изображение
Аватар
Чичо Док

Мнениеот pbalinov на Пон Сеп 21, 2009 6:18 pm

Ей тези. Леко са се разлепили във вътрешния край - към 4-5 см. Само филца, обувките са като нови. На един сезон са.

Благодаря на всички за съветите.
Аватар
pbalinov

Следваща

Назад към Екипировка