Преди време в ибей-я един французин пусна бланки на Talon 9’ 9wt. 3pc. модел CAIRNTON – серията за морски риболов. Цената им бе повече от атрактивна, шипинга – фрии и тъй като идваха от страна в еврозоната няма никакви данъци и такси.
Разрових се из нета за някакво инфо.. бат’ Райко и той бутна едно рамо.. и като видях за какво иде реч – много, много не му мислих. Отнесох ги като куцо пиле домат (как вика бат' Райко)
Оскъдната информация която имам за историята на Талон е, че те са наследник на първата фирма на Гари Лумис - Лумис Композит Индъстриз. След това е имало някакви разделения и стават ЕлЦеИ/Оспрей и накрая Талон. Независимо от прекръстванията фабриката никога не е сменяла местоположението си и до днес е в Уудленд, Вашингтон.
Ако искате да разгледате сайта на Талон, цъкнете тук
Сега за въдицата.. тъй като е от серия за морски риболов, реших да я сглобя с компоненти за морски риболов + една допълнителна дръжка. Точно за такава дръжка винаги съм си мислел когато хвърлям на дистанция и водя стример, а сега като я имам вече се убедих колко е удобно.
Макародържач – изцяло от опушен алуминии (морска серия)
Бът – аз съм го правил.
Дръжка – купих я готова и това бе грешка! Дойде много дебела в диаметър. Промених я. Дизайна също го напасвах така както ми харесва. Стана идеално, но в дълбочина се отвориха дупки които след това трябваше да китвам. Доста работа си отворих, но стана перфектно.
Допълнителна дръжка -.EVA
Водачи на Hopkins & Holloway
Конци на Gudebrod
Ето няколко снимки.
(За по-ясни снимки и по-голям размер можете да ги видите във форума на акулата тук )

тук вече е на дневна светлина

допълнението..

Въдицата е със силно изразен прогресивен строй. При голямо натоварване огъването стига до корковата дръжка. Изключително лесно се постига дистанция 25 - 30+ метра. Работи добре и на по-късо растояние, но определено си е въдица за дистанция.
Сега да му мислят Распери, Щуки и др.п. щото как съм се наточил...
За сега това от мен.
Поздрави,
А.

, но това си е лично мнение.. поздравления за изработката